In 2008 studeerde ik af op het grafisch lyceum. Veel ervaring opgedaan en ik hier kon ik mijn creativiteit in kwijt. Het enigste nadeel, ik zat de hele dag achter de computer, een retro gekleurde eerste imac voor de kenners. Dit was niet mijn ding. Een vriend van mijn oudste zus vroeg of ik twee maanden bij hun in de slagerij wilde helpen. Ik wist net het verschil tussen een gehaktbal en een biefstuk, maar ik nam de baan aan. Ik ben geen stilzitter, ik moet bezig zijn. De 2 maanden werden 3.5 jaar mét de slagersvakopleiding – SVO in Best. We maakte de mooiste ambachtelijke producten bij Antoine van Baars, Keurslagerij in Deurne. Zowel voor in de eigen winkel, als voor bekende slagers in de omgeving.
Ondanks de gezellige collega’s en de mooie ambacht miste ik iets. Ik stapte binnen op de brandweerkazerne in Deurne en vertelde ze dat ik brandweerman wilde worden. Ik kreeg als reactie dat het top was maar dat het zo niet werkte, ik moest de sollicitatieprocedure in. Gek genoeg kozen ze mij uit 15 man en begon ik als broekie de 2-jarige brandweeropleiding in Januari 2011 samen met Jorn van de Waarsenburg en Patrick van Dijk. In 2020 werd ik aangesteld tot chauffeur en 1 februari 2024 heb ik besloten te stoppen bij de vrijwillige brandweer na 13 jaar. Ik heb nergens zo lang bijgezeten dan bij deze club. Veel ervaring opgedaan, mens en dier kunnen helpen en de nodige potjes bier gedronken.
Terug naar mijn carrière, ik stopte bij de Keurslager en werd gebeld door Gerard Bouwmans. Ik heb in mijn opvoeding mee gekregen dat iets niet zomaar komt aanwaaien, maar toch hoefde ik niet te solliciteren en belde ze mij. Familie Bouwmans was toentertijd eigenaar van 3 supermarkten onder de formule C1000. Ze vroegen mij of ik in vestiging centrum wilde werken. Henk Bouwmans slager in de Zeilberg en oom van Gerard Bouwmans verzorgde het vlees voor de andere 2 vestigingen, nu nog steeds onder de Plus formule. Ik twijfelde omdat ik van de Keur afkwam en dan in de supermarkt kwam te werken in de tijd van de kiloknallers en dat de marges op vlees minimaal waren om de gasten naar de supermarkt te krijgen. Toch zag ik hier kansen. Ik kreeg mijn eigen afdeling met een team van 4 man, ik kreeg de vrijheid om zelf vlees in te kopen en producten te ontwikkelen zo hebben we mooie producten kunnen aanbieden. Ik deed dit voor een paar jaar tot de vestiging overgenomen werd door Jumbo, ik kon het niet zo goed vinden met het beleid van Jumbo en ben ik na de gesprekken vóór de overname gestopt.
Ik besloot om er tussenuit te gaan. Ik liet alles achter en vertrok alleen met mijn backpack naar Australië. Met het idee; als ik er toch ben dan wil ik ook werken als een Cowboy, werkte ik 3 maanden op een ranch in Oodnadata, een runderfarm zo groot als Noord Brabant. Ik startte een surfschool op met een local, Gnarly Tours Surf School in Agnes water Town of 1717. Daarna werkte ik voor Compass Group Ess on- en offshore. Zij zijn één van de grootste cateraars ter wereld. Na dit avontuur en veel ervaring en ideeën opgedaan te hebben aan de andere kant van de wereld, ben ik terug gekomen en ben ik Spijs van Gijs gestart in 2016. Naast mijn bedrijf ben ik in de loop van de jaren verschillende projecten gestart; Voor Slowfood Masters heb ik een grand cru lijn ontwikkeld. Als je de kleine lettertjes leest zul je misschien nog recipe created by Spijs van Gijs zien staan. En ik heb voor de familie Coppelmans, de horeca opgezet in hun tuincentrum.
Niks is te gek voor mij en als ik iets wil dan ga ik er voor.
Voor mij is het belangrijk dat we met Spijs van Gijs onze gasten verrassen met goede kwaliteit producten en een snelle service. Een ongekende indruk achter laten met onze zelfgebouwde foodtrucks. Een veilige en gezellige werkplek creëren voor onze collega’s.
Voor mij is het belangrijk dat we met allesvoorjepersoneel.nl het samenbrengen van ondernemers en nieuwe concepten ontwikkelen
Voor mij is het belangrijk dat ik mijzelf blijf ontwikkelen en de beste ik er uit kan halen. De juiste balans vinden tussen het werk en mijn gezin. Het samenbrengen van mensen, helpen en sponsoren waar nodig voor jong en oud.